zaterdag, 16. januari 2016 - 22:26

Frans Verhoeven trotse beste Nederlander bij de motorrijders

Frans Verhoeven trotse beste Nederlander bij de motorrijders
Foto: Yamaha
Dakar

Uiterst voldaan heeft Frans Verhoeven op de autódromo van Rosario, ver buiten het stadscentrum en van het podium, zijn navigatiespullen en dergelijke ingeleverd bij de organisatie van de Dakar-rally, om zondag zijn ‘kale’ Yamaha WR450F Rally bij de haven af te leveren.

Het zit er op voor de coureur van team Yamaha Netherlands Verhoeven die kan terugkijken op een prima prestatie. Hij eindigde de 38ste Dakar-rally als negentiende.

“Daar ben ik best trots op. Ik hoef me er niet voor te schamen. Vooral niet omdat ik op 49-jarige leeftijd beste Nederlander in het eindklassement ben geworden. Ik denk ook dat ik iets rechtgezet heb ten opzichte van vorig jaar toen ik niet lekker in mijn vel stak.”, bekende hij na twee slopende weken scheuren door Argentinië en Bolivia.

“De eerste week vond ik rommelig, met neutralisaties, ingekorte proeven en de weersomstandigheden die tegenzaten. Maar de tweede week van de Dakar met duinen was meer op mijn lijf geschreven en toen heb ik ook flinke stappen in het klassement kunnen maken. Jammer dat ik in de voorlaatste etappe een dip-dag had, waarin ik alle pech kreeg die je maar kunt bedenken op één dag”, resumeerde hij.

Op de slotdag, waarin Verhoeven voor de zekerheid het blok van zijn motorfiets liet wisselen (15 minuten straftijd), moest hij nog even op zijn tanden bijten. “We kregen nog een pittige special voor onze kiezen. Het eerste deel in de bergen was het veel draaien en wenden. Ik verloor daar wat plaatsen, maar die pakte ik in het tweede deel met stof en zand weer terug. Ik heb constant en stabiel naar de finish gereden. Ben wel blij dat het erop zit, want het lichaam geeft aan dat er grote inspanningen zijn geleverd”, sprak hij vermoeid na de slotrit die hij als 45ste afsloot. In het eindklassement staat hij negentiende op 5.19.28 van de
Australiër Toby Price die zijn eerste Dakar-triomf vierde.

Over een volgend Dakar-optreden wil hij niks kwijt. “Vorig jaar zei ik dat ik mijn laatste Dakar had gereden, om daar later na gesprekken met mijn sponsor Tricorp en Yamaha op terug te komen. Dat heb ik dus één keer gezegd en daarom laat ik mij er niet over uit. Ik wil niet zo’n eeuwig afscheid nemende rijder worden”, lachte de routinier die nu eerst gaat genieten van zijn sterke prestatie.  

Categorie:
Tag(s):