vrijdag, 22. januari 2016 - 13:42 Update: 22-01-2016 16:46

Eerste 22 ADO-fans krijgen stadionverbod

Eerste 22 ADO-fans krijgen stadionverbod
Foto: fbf
Den Haag

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) ADO Den Haag heeft gelukkig kunnen ingrijpen. De Eredivisionist heeft 22 personen geïdentificeerd, die zich afgelopen zondag tijdens het thuisduel met Ajax schandalig gedroegen.

'Apengeluiden' 

Ze waren schuldig kwetsende en discriminerende spreekkoren. Vanaf de derde minuut waren telkens apengeluiden te horen wanneer Riechedly Bazoer aan de bal kwam. De verdachten krijgen met onmiddellijke ingang een stadionverbod totdat er een definitieve straf vanuit ADO Den Haag of de KNVB komt. 

ADO Den Haag noemt de identificatie plus opgelegde straf een eerste resultaat van een onderzoek naar de daders. De Haagse club wil ook eventuele geleden financiële schade op de daders verhalen. Volgende week zal de KNVB de resultaten van het onderzoek ontvangen en zal het Openbaar Ministerie op de hoogte worden gesteld. 

Maandag moet de club sowieso een schriftelijke verklaring bij de openbaar aanklager betaald voetbal hebben liggen. Hij is een vooronderzoek gestart naar de spreekkoren tijdens de wedstrijd ADO Den Haag - Ajax. 

De aanklager wil van ADO Den Haag precies weten welke maatregelen de club vooraf heeft genomen om de spreekkoren te voorkomen, tijdens de wedstrijd de spreekkoren te stoppen en na de wedstrijd hiertegen op te treden.

 Bloemetje 

Een groep supporters van de harde kern van ADO Den Haag heeft zich ook van zijn beste kant laten zien. De fans boden Ajacied Riechedly Bazoer via de Amsterdamse zender AT5 een bloemetje aan. 'Namens een groot deel van de supporters van Midden-Noord willen wij onze excuses aanbieden', staat er in de brief. 

'Wij kunnen deze uitlatingen echt niet begrijpen. De helft van onze selectie bestaat uit spelers met een donkere huidskleur en zelfs onze trainer is geboren in Suriname.' De supporters hopen dat Bazoer de bloemen - in het geel-groen van ADO - een prominent plekje geeft. 

'We hopen dat de bos een mooi plekje krijgt in je huis. Tevens wensen we je nog veel succes toe in je carrière.' Ajax stapt vrijdag of maandag naar de politie om aangifte te doen tegen de supporters die zich schuldig hebben gemaakt aan oerwoudgeluiden.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):