zaterdag, 30. januari 2016 - 22:52

PSV aan kop na merkwaardig duel met De Graafschap

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) PSV heeft de eerste plek in de Eredivisie veroverd. De ploeg van trainer Phillip Cocu won in eigen huis van nummer laatste De Graafschap (4-2). De Superboeren waren voor rust kansloos, maar in de tweede helft kwamen ze dicht bij een stunt.

PSV leek in de eerste helft nog op weg naar een monsterzege. De Graafschap had in de eerste helft niets in te brengen tegen de regerend landskampioen. Luuk de Jong opende na zeventien minuten de score na een snelle counter via Davy Pröpper en Luciano Narsingh.

Een klein kwartier later verdubbelde Pröpper de voorsprong. Zijn jongere broer Robin, in het shirt van De Graafschap, gaf de middenvelder iets te veel vrijheid op de rand zestien. Davy Pröpper krulde de bal in de verre hoek langs keeper Hidde Jurjus.

Blessure Guardado

Jürgen Locadia miste een paar minuten later een strafschop, maar zag Narsingh nog voor rust de 3-0 maken voor PSV. Met een prachtig geplaatst schot scoorde de aanvaller voor het vierde duel op rij in de Eredivisie. Met drie goals spaarde PSV het onmachtige De Graafschap nog enigszins.

In de tweede helft namen de Brabanders iets gas terug en daarvoor kregen ze bijna de rekening gepresenteerd. Ted van de Pavert en Bart Straalman brachten de spanning terug met schoten van afstand. Vlak voor de 3-2 van Straalman liep Andrés Guardado een spierblessure op, waarna hij het veld verliet. In de slotfase stelde Gaston Pereiro de zege en de koppositie veilig voor PSV.