zondag, 10. april 2016 - 20:07

Kramer helpt Feyenoord langs FC Twente

Kramer helpt Feyenoord langs FC Twente
Foto: SXC
Enschede

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Feyenoord heeft zondagmiddag een kleine overwinning geboekt op FC Twente. De Rotterdammers hadden de hele wedstrijd de overhand, maar wisten slechts één keer tot scoren te komen. Michiel Kramer maakte de enige goal.

Het duel begon levendig, met kansjes voor beide ploegen. De eerste mogelijkheid was voor FC Twente, na een voorzet van Hakim Ziyech. Jerson Cabral en Oskar Zawada wisten echter net niet bij de bal te komen. Namens Feyenoord kreeg Tonny Vilhena de eerste mogelijkheid. Hij krulde een vrije trap langs de muur, maar Nick Marsman doorzag het en redde. Even later had Marsman geen antwoord, toen Eljero Elia zich met wat geluk langs drie verdedigers heen werkte en de bal aan Kramer gaf. Die kon met rechts van dichtbij binnen tikken.

Er was toen pas een klein kwartier gespeeld en Feyenoord kreeg voldoende mogelijkheden om de score al in de eerste helft verder uit te breiden. Zo was een pass van Dirk Kuyt net te hard voor Karim El Ahmadi, die goed de diepte in was gelopen. Ook Jens Toornstra had de mogelijkheid de 0-2 te maken, maar schoot naast. FC Twente moest het vooral van dode spelmomenten hebben, maar wist daaruit niet te scoren.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Feyenoord was sterker, maar overtuigde niet in de afronding. Zo was er een aantal afzwaaiers van Vilhena, schoot Kuyt meters naast en trof Elia de onderkant van de lat. FC Twente kreeg opnieuw vooral mogelijkheden uit dode spelmomenten. Ziyech zette Vermeer wel meerdere malen aan het werk, maar de doelman keepte attent. Ook Chinedu Ede kreeg een prima mogelijkheid, maar twijfelde te lang tussen zelf uithalen en de bal afgeven. Hij gaf de bal uiteindelijk aan Zawada, die niet verder kwam dan een rollertje in de handen van Vermeer. Vlak voor tijd claimde Ziyech nog een penalty, maar hij zocht Miquel Nelom zelf op en kreeg dus terecht geen strafschop mee.

Er werd niet meer gescoord, waardoor Feyenoord de drie punten meenam. Daardoor wordt de derde plaats op de ranglijst nog verder verstevigd. FC Twente blijft dertiende staan.

Categorie: