vrijdag, 15. april 2016 - 22:39 Update: 15-04-2016 22:42

De Graafschap legt met gelijkspel de druk bij SC Cambuur

Foto van voetbal gras groen | Archief EHF
Doetinchem

(ElfVoetbal) De Graafschap heeft vrijdagavond de druk op hekkensluiter SC Cambuur vergroot. Met tien man wist de ploeg van Jan Vreman in eigen huis toch nog een puntje te pakken tegen FC Twente. Het werd 1-1 op de Vijverberg.

Het was de thuisploeg dat beter uit de startblokken kwam. Het leidde meteen tot een schot op de paal van Vincent Vermeij. Na ruim twintig minuten spelen nam FC Twente het initiatief wat meer over. Oskar Zawada miste het vernuft om een voorzet van Robbert Schilder in te tikken, maar na een half uur spelen was het toch Twente dat op voorsprong kwam.

Jerson Cabral maakte een individuele actie vanaf rechts, dribbelde naar binnen en schoot vervolgens schitterend raak in de verre hoek. Doelman Hidde Jurjus moest het antwoord schuldig blijven. De Graafschap kreeg meteen hierna de kans op de gelijkmaker, maar Youssef el Jebli bleef niet kalm toen hij oog in oog met Nick Marsman kwam. De middenvelder schoot naast. Hierna gebeurde er weinig meer.

In de tweede helft schoot De Graafschap wederom beter uit de startblokken. De ploeg kreeg zelfs een paar goede kansen via invaller Bryan Smeets (afstandsschot) en Vincent Vermeij (kopbal). Toch kreeg de thuisploeg al snel een fikse tegenvaller te verwerken. Jeroen Tesselaar kreeg, vlak nadat hij een gele kaart kreeg, direct rood, nadat hij Hakim Ziyech onderuit kegelde. Het spel werd hierna slordiger, De Graafschap kreeg het zelden voor elkaar om spits Vermeij in stelling te brengen.

FC Twente vond het allemaal wel welletjes en besloot tegen te houden. Dat lukte lang, maar vier minuten voor tijd was daar dan toch de gelijkmaker. Invaller Piotr Parzyszek kreeg de bal ineens voor zijn voeten en schoot daarna fraai raak. Dankzij dit gelijkspel is De Graafschap weer een puntje uitgelopen op de hekkensluiter SC Cambuur, dat zondag nog op bezoek bij NEC gaat. FC Twente blijft dertiende en lijkt nu helemaal in het niemandsland van de Eredivisie te verdwijnen. Degradatie lonkt niet, maar Europees voetbal is een utopie voor de Tukkers.