vrijdag, 13. mei 2016 - 17:35 Update: 13-05-2016 17:37

Nederlands elftal gaat weer interlands spelen in De Kuip

Nederlands elftal gaat weer interlands spelen in De Kuip
Foto: fbf
Rotterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Oranje gaat weer interlands spelen in Rotterdam. De KNVB heeft het stadion van Feyenoord twee duels toegewezen in de WK-kwalificatiereeks van Oranje.

Op 7 oktober speelt Nederland tegen Wit-Rusland in Rotterdam en op 9 juni 2017 volgt het duel met Luxemburg. Stadiondirecteur Jan van Merwijk probeerde onlangs de Nederlandse voetbalbond al te overtuigen weer interlands te houden in De Kuip. Een interland levert het stadion tussen de vier en vijf ton op. 

'Volgend seizoen start een nieuwe, lastige kwalificatiereeks. Dan willen wij met Oranje weer graag terug het land in. Wij hebben frequent en constructief overleg gehad met de stadions en kijken ernaar uit om met Oranje terug te keren in de drie voetbalhoofdsteden', licht directeur betaald voetbal Bert van Oostveen de stadionkeuze toe.

'De verkeerssituatie rondom De Kuip, die voor ons toch altijd een punt van zorg was, is de laatste tijd aanzienlijk verbeterd. Maar ook binnen de muren van het stadion is het nodige gebeurd, waardoor wij onze supporters, genodigden en relaties beter kunnen ontvangen. De sfeer heeft in Rotterdam natuurlijk nooit ter discussie gestaan.'

Op 31 mei 2014 werkte Nederland voor het laatst een interland af in Rotterdam. Destijds was Ghana de tegenstander. In 2012 liet KNVB-directeur Bert van Oostveen nog doorschemeren dat het stadion niet meer van deze tijd is, waardoor Oranje enige tijd afwezig is geweest in het onderkomen van Feyenoord.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):