zaterdag, 14. mei 2016 - 19:58 Update: 14-05-2016 20:45

Kuyt helpt vechtpartij te sussen tussen amateurclub en Feyenoordfans

Kuyt helpt vechtpartij te sussen tussen amateurclub en Feyenoordfans
Foto: Archief FBF.nl
Vlaardingen

Tijdens een amateurwedstrijd tussen Delta Sport uit Vlaardingen en Quick Boys uit Katwijk zijn zaterdag in Vlaardingen relltetjes uitgebroken. Feyenoordsupporters zijn dar slaags geraakt mt de fanatieke aanhangers van de club uit Katwijk, Quick Boys. Dit meldt onder meer de regionale zender RTV Rijnmond zaterdag.

Bij de hoofdklassewedstrijd tussen Deltasport en Quick Boys kon Quick Boys in Vlaardingen kampioen worden, dus waren er veel bussen met supporters uit Katwijk naar Vlaardingen afgereisd. Een woordvoerder van de politie heeft aan RTV Rijnmond laten weten dat er in Vlaardingen direct een dreigende sfeer ontstond, mede veroorzaakt door de aanwezigheid van de Feyenoordsupporters. De vechtpartij ontstond in de loop van eerste helft van de wedstrijd.

Het lukte de politie om de vechtende groepen uit elkaar te halen en hekken te plaatsen tussen beide groepen. Ook zette de politie honden in. Voetballer Dirk Kuyt, die momenteel bij Feyenoord speelt, maar ooit begonnen is bij Quick Boys, was ook bij de wedstrijd in Vlaardingen heeft de politie geholpen om de gemoederen tot bedaren te  brengen. De supporters van Feyenoord moesten vertrekken bij het complex. Hiervoor werd de wedstrijd 20 minuten stilgelegd. Er hoefden geen aanhoudingen te worden verricht.

Na het hervatten van de wedstrijd won Quick Boys uit Katwijk de wedstrijd tegen Delta Sport met 5-1. Daarmee is de ploeg kampioen geworden in de Hoofdklasse B.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: