zaterdag, 21. mei 2016 - 11:59 Update: 22-05-2016 11:18

FC Utrecht in onzekerheid over Europa League

FC Utrecht onzeker over Europa League
Foto: Archief EHF
Zeist/Utrecht

(ElfVoetbal/BlikopNieuws) Zaterdagochtend meldde De Telegraaf dat FC Utrecht mogelijk geen Europees voetbal mag spelen door een geschil met de KNVB. De Utrechtse club zou geen licentie krijgen voor Europa League-voetbal.

Volgens het medium zou de club niet voldoen aan alle vereisten voor een UEFA-licentie, volgens de club zelf gaat het om onduidelijkheid over een bedrag van ruim 40.000 euro. Dat zou problemen op kunnen leveren als de Domstedelingen de play-offs om Europees voetbal weten te winnen. "De KNVB en de licentiecommissie benadrukken dat dit geen regels van de KNVB zijn (zoals in De Telegraaf wordt gesuggereerd), maar dat dit regels van UEFA zijn", zo countert de KNVB het artikel.

"Het gaat immers om deelname aan een Europese competitie. Daarnaast hecht de KNVB eraan te vermelden, zeker met het oog op het nieuws rond FC Twente en het tijdstip waarop dat naar buiten kwam, dat zij dit pas na de play-offs kenbaar had willen maken. Aangezien de beroepscommissie zich er nog over moet buigen, is de weigering van de UEFA-licentie nog niet definitief", zo klinkt het statement.

Categorie:
Provincie: