zondag, 5. juni 2016 - 21:59

Ajax verliest bijzonder duel van Real Madrid

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Het benefietduel in het uitverkochte Estadio Santiago Bernabéu tussen Ajax en Real Madrid is gewonnen door de gastheer: 3-1. De wedstrijd stond in het teken van het goede doel en Johan Cruyff.

Tijdens de zevende editie van de Corazón Classic werd dit keer geld opgehaald voor een stichting die zich onder andere inzet voor daklozen in Spanje. Ajax kwam aan de leiding via een eigen doelpunt. De huidige directeur voetbalzaken Marc Overmars zette voor, waarna de bal via Roberto Carlos en Clarence Seedorf in het doel belandde. De treffer viel in de veertiende minuut.

Nog voor rust pakte de levende legendes van Real Madrid de voorsprong. Luis Figo en Steve McManaman klopten doelman Edwin van der Sar. Na rust besliste Emilio Butragueño de wedstrijd, nadat Ajax veel kansen om zeep had geholpen.