woensdag, 8. juni 2016 - 17:21 Update: 08-06-2016 17:24

Spanje pijnlijk onderuit tegen Georgië in uitzwaaiwedstrijd

Spanje pijnlijk onderuit tegen Georgië in uitzwaaiwedstrijd
Foto: Archief EHF
Getafe/Spanje

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Wat voor de Spanjaarden een mooie uitzwaaiwedstrijd had moeten worden, is uitgemond in een afgang. Spanje, één van de topfavorieten om het EK te winnen, ging dinsdagavond in het Spaanse Getafe met 0-1 onderuit tegen voetbaldwerg Georgië.

Het is niet zo dat Vicente Del Bosque een B-elftal het veld instuurde tegen de Georgiërs. Hoewel Spanje misschien niet met de beoogde basiself voor het EK aan de aftrap begon, startten genoeg spelers die volgende week maandag tegen Tsjechië ook zullen spelen. Onder meer David De Gea, Sergio Ramos, Gerard Piqué en Cesc Fàbregas kregen een basisplaats.

Door een foute pass van Jordi Alba was het Tornike Okriashvili die na veertig minuten spelen verrassend de 0-1 maakt. Georgië, met Vitesse-speler Valeri Qazaishvili in de basis, hield daarna knap stand. Spanje drong aan, kreeg kansen, maar slaagde er niet in om op gelijke hoogte te komen. Spanje begint het EK met een wedstrijd tegen Tsjechië en neemt het in Groep D ook op tegen Turkije en Kroatië.