dinsdag, 2. augustus 2016 - 17:36 Update: 02-08-2016 17:39

Ajax 32 miljoen euro rijker na transfer Arek Milik naar SSC Napoli

Ajax 32 miljoen euro rijker na transfer Arek Milik naar SSC Napoli
Foto: Archief EHF
Amsetrdam/Napels

Ajax en SSC Napoli hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Arek Milik. dit heeft de Amsterdamse club dinsdagmiddag bekendgemaakt.

Miljoenentransfer

De overgang naar de Italiaanse club is per direct. Met de overgang is een transfersom gemoeid van 32 miljoen euro, het bedrag kan oplopen tot 33 miljoen euro. De aanvaller stond nog tot en met 30 juni 2019 onder contract bij Ajax.

Milik werd op 28 februari 1994 geboren in Tychy, Polen. Op 3 augustus 2014 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal in de wedstrijd PEC Zwolle - Ajax (1-0), om de Johan Cruijff Schaal. Tot nu toe speelde Milik 76 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax, hij scoorde daarin 47 doelpunten.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars: 'Arek heeft het hier fantastisch gedaan, zijn scoringspercentage zegt genoeg. Compliment voor onze scoutingafdeling dat hij destijds op onze radar kwam. We wilden hem graag behouden voor de club maar toen we overeenkwamen dat Arek deze zomer niet zou vertrekken, ging het om hele andere bedragen die geboden werden'. 

'Napoli wilde hem heel graag hebben, op enig moment is er een financieel omslagpunt bereikt. Daarnaast wilde Arek zelf ook graag naar Napoli. De transferwindow is nu nog een maand open, dat biedt ons de kans om een volwaardige vervanger aan te trekken', aldus Overmars.

Categorie:
Provincie: