woensdag, 17. augustus 2016 - 20:54 Update: 17-08-2016 21:03

Medaillewinnaars naar koningspaar en Rutte

Medaillewinnaars naar koningspaar en Rutte
Foto: fbf
Den Haag

De Nederlandse atleten die op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro een medaille hebben gewonnen worden woensdagmiddag 24 augustus in Nederland ontvangen door koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Ook gaan de sporters langs bij premier Mark Rutte.

Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag bekendgemaakt. Het officiële huldigingsprogramma heeft plaats in Den Haag. Rutte verwelkomt de atleten op het ministerie van Algemene Zaken. Na de bijeenkomst worden de medaillewinnaars, samen met hun coaches en begeleiders, gehuldigd in de Ridderzaal. 

Paleis Noordeinde

Er worden toespraken gehouden door Rutte, minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, chef de mission Maurits Hendriks en NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis. Daarna begeven de olympische sporters zich op de Oranje Gazelle-fietsen naar Paleis Noordeinde, waar ze worden ontvangen door het Koninklijk Paar.

Op dinsdag 23 augustus worden de atleten gehuldigd in de Amsterdamse RAI. Op die dag komen de medaillewinnaars aan op Schiphol. De sporters die eerder terugkeerden naar Nederland komen die middag ook naar de RAI. De NOS zendt de beide huldigingen live uit.

Categorie:
Provincie: