dinsdag, 23. augustus 2016 - 15:47 Update: 23-08-2016 16:06

Geen Russische sporters op Paralympische Spelen in Rio

Geen Russische sporters op Paralympische Spelen in Rio
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Arnhem

Het internationaal sporttribunaal (CAS) heeft het beroep van het Russisch Paralympisch Comité tegen de schorsing door het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) afgewezen.

'Het Russisch Paralympisch Comité mag hierdoor geen sporters afvaardigen naar de Paralympische Spelen in Rio', zo meldt NOC*NSF dinsdag.

Dopingrapport

Het (IPC) schorste het Russisch Paralympisch Comité (RPC) op 7 augustus met onmiddellijke ingang, vanwege het niet naleven van de IPC Anti-Doping Code en de World Anti-Doping Code. Die beslissing was een gevolg van nader onderzoek dat het IPC had ingesteld, na publicatie van het dopingrapport van McLaren.

12 Nederlandse sporters extra

Het Russisch Paralympisch Comité zou met 267 sporters deelnemen aan de Spelen in Rio. Deze startplaatsen zijn herverdeeld over de andere Nationaal Paralympisch Comités. Voor Nederland betekent het dat Paralympic TeamNL wordt uitgebreid met twaalf sporters: het vrouwen zitvolleybalteam en twee atleten.

André Cats, chef de mission Paralympic TeamnL: 'We hadden al een heel mooi team en dat is nu nog eens uitgebreid. Sinds het bericht van de schorsing van het Russisch Paralympich Comité, zijn deze sporters weer in voorbereiding gegaan. Zij hebben zich de afgelopen twee weken vol ingezet en ik heb veel bewondering voor hun flexibele instelling.'

Categorie:
Provincie: