donderdag, 1. september 2016 - 22:55

Nederlands elftal ziet Grieken met 2-1 winnen

Eindhoven

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Het Nederlands elftal heeft donderdagavond in Eindhoven de laatste oefenwedstrijd, in aanloop naar het WK-kwalificatieduel met Zweden, met 2-1 van Griekenland verloren.

Oranje kwam sterk uit de kleedkamer. Er vielen kleine kansen te noteren van Quinsy Promes en Wesley Sneijder. Na vijftien minuten kwam het Nederlands elftal terecht op voorsprong na een prachtige actie van Vincent Janssen op de achterlijn. De spits kapte zijn tegenstander uit en gaf goed voor. Georginio Wijnaldum tikte op de lijn binnen.

Even later was Griekenland dichtbij de gelijkmaker. Jeroen Zoet moest zich uiterst strekken om een doelpunt van Konstantinos Fortounis te voorkomen. Na een klein half uur stond alsnog 1-1 op het scorebord. Konstantinos Mitroglou kopte de bal achter doelman Jeroen Zoet.

Na rust schoot Janssen net naast het doel van Griekenland. De spits was even later opnieuw bijna trefzeker na een prachtige pass van Davy Pröpper, maar zijn schot ging centimeters naast.

Geheel tegen de verhouding in kwam Griekenland een kwartier voor tijd op voorsprong. Giannis Gianniotas schoot de rebound binnen: 1-2. Met Bas Dost als extra spits ging Oranje opzoek naar de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk niet meer waardoor de Grieken er met de overwinning van door gingen.