woensdag, 14. september 2016 - 20:34

KNVB gaat zich beraden over gebrek vertrouwen in RvC

KNVB gaat zich beraden over gebrek vertrouwen in RvC
Foto: fbf
Zeist

(Elfvoetbal) De KNVB staat plotseling in een zeer lastige positie. De directie en Raad van Commissarissen (RVC) betaald voetbal van de voetbalbond beraden zich over het ontbreken van vertrouwen in de RVC bij een meerderheid van de Eredivisieclubs.

Dat een meerderheid van de Eredivisieclubs geen vertrouwen meer heeft in de RVC, bleek vandaag na een informele bijeenkomst van de clubs en de RVC. Directe aanleiding van deze bijeenkomst was de procedure rond het afscheid van Bert van Oostveen als directeur betaald voetbal, de procedure rond het voorgenomen besluit om Gijs de Jong zijn opvolger te maken en zorgen over de toekomst van het betaald voetbal.

Aangezien het de RVC is die de nieuwe directeur benoemt, wordt de benoeming daarvan opgeschort. De RvC staat onder leiding van Johan Lokhorst, die al langer onder vuur ligt. In een persbericht reageert directeur-bestuurder betaald voetbal Jean-Paul Decossaux op de ontstane situatie: "We weten allemaal hoe het werkt: er moet draagvlak zijn bij de clubs, onze leden."

''We vinden het daarom ook niet meer dan logisch dat we ons met de commissarissen beraden op de ontstane situatie. Daarbij willen we nadrukkelijk de Eredivisie CV, de Coöperatie Eerste Divisie en de sectie amateurvoetbal betrekken. Het gaat immers om onze gezamenlijke toekomst. Ondertussen blijven we ons onverminderd inzetten voor een meer transparante en verbindende KNVB."

Categorie:
Provincie:
Tag(s):