vrijdag, 16. september 2016 - 21:49 Update: 16-09-2016 21:50

Voorzitter Raad van Commissarissen Johan Lokhorst KNVB stapt op

Voorzitter Raad van Commissarissen Johan Lokhorst KNVB stapt op
Foto: fbf
Zeist

Johan Lokhorst treedt per direct af als voorzitter van de Raad van Commissarissen Betaald Voetbal van de KNVB. Dat maakte hij vrijdagavond bekend aan zijn collega commissarissen en aan de directie van KNVB. De overige vier leden van de RVC beraden zich komende week over de ontstane situatie.

(ElfVoetbal) Lokhorst betreurt zijn stap, maar ziet geen andere weg: "Ik vind het jammer dat een deel van de Eredivisieclubs ons werk om structurele veranderingen binnen de KNVB aan te brengen niet steunt. Ik betreur het ook dat die clubs deze week hun gebrek aan vertrouwen in mij en de RVC kenbaar hebben gemaakt. Zonder vertrouwen kun je niet functioneren, zéker niet als voorzitter, want die is als eerste verantwoordelijk voor het gevoerde beleid. Dus treed ik af."

Lokhorst (64) werd op 4 juni 2012 door de clubs benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen betaald voetbal van de KNVB, als opvolger van Benk Korthals. Lokhorst was tot die tijd van vanaf 2009 lid van het UEFA Club Financial Control Panel. Bij zijn aantreden als voorzitter van de RVC beëindigde hij zijn functie bij UEFA.

Categorie:
Provincie: