vrijdag, 14. oktober 2016 - 10:05

Roda JC hengelt oude bekende binnen als adviseur

Roda JC hengelt oude bekende binnen als adviseur
Kerkrade

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Sef Vergoossen is bij Roda JC aangesteld als Adviseur Technische Zaken. De oud-trainer van onder meer PSV is een goede bekende bij de club. Tussen 1998 en 2001 was hij er hoofdtrainer en won hij de KNVB beker.

“Vergoossen is in deze fase de ideale persoon die zowel de technische staf als mij van de juiste adviezen kan voorzien”, legt technisch directeur Ton Caanen uit. “En dat is de toegevoegde waarde die wij nu nodig hebben. Sef zal dan ook als klankbord fungeren voor mij en de technische staf.”

Na zijn periode als hoofdtrainer van Roda sloeg Vergoossen zijn vleugels uit. Hij trainde KRC Genk, Al-Jazira, Nagoya en PSV. De band met de Kerkradenaren bleef er echter altijd. “Natuurlijk volg ik Roda JC op de voet en de stand op de ranglijst van Roda JC gaat mij aan het hart”, aldus Vergoossen. “Toen ik werd benaderd door Ton Caanen werd mij duidelijk dat ik echt iets kan betekenen voor deze club. Ik doe dit voor Roda JC.”

Met Vergoossen hoopt Roda JC de laatste plaats spoedig te verlaten. De 69-jarige Limburger start per direct en is voor de rest van het seizoen beschikbaar voor de eredivisionist.