maandag, 7. november 2016 - 11:35 Update: 07-11-2016 11:36

Ook Pröpper en Karsdorp vallen af; Brenet bij Oranje

oranje
Foto: Archief FBF
Zeist

Bondscoach Danny Blind kan de komende week geen beroep doen op Davy Pröpper (PSV) en Rick Karsdorp (Feyenoord).

Pröpper hield zaterdagavond een knieblessure over aan de competitiewedstrijd tegen FC Twente, terwijl Karsdorp gisteren met liesklachten uit het duel met Go Ahead Eagles kwam. Onderzoek heeft vanochtend uitgewezen dat hun blessures een optreden in Oranje in de weg staan.

Blind heeft vanochtend Joshua Brenet opgeroepen voor de ontmoetingen van Oranje met België en Luxemburg. Voor de 22-jarige PSV-verdediger betekent dit zijn debuut in de Oranjeselectie.

Met de eerdere afzeggingen van Quincy Promes (Spartak Moskou) en Terence Kongolo (Feyenoord) en de komst van Bruno Martins Indi en Steven Berghuis, bestaat de groep nu uit 23 spelers. Arjen Robben (Bayern München) meldt zich later deze week in het trainingskamp van Oranje.

Het Nederlands elftal speelt woensdag 9 november een oefenwedstrijd tegen België. Het duel in de Amsterdam ArenA begint om 20.45 uur. Zondag 13 november staat in Stade Josy Barthel het WK-kwalificatietreffen met Luxemburg op het programma. In de hoofdstad van het Groothertogdom wordt om 18.00 uur afgetrapt.

Categorie:
Provincie: