vrijdag, 2. december 2016 - 14:37 Update: 02-12-2016 14:42

Ook Nederlandse clubs herdenken slachtoffers vliegtuigcrash Columbia

Ook Nederlandse clubs herdenken slachtoffers vliegtuigcrash Columbia
Foto: Archief EHF
Zeist

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Bij de duels in de Eredivisie en de Jupiler League wordt komend weekend een minuut stilte gehouden.

Dit ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegtuigramp in Colombia, afgelopen dinsdag. Verder dragen alle spelers en arbiters rouwbanden, zo laat de KNVB weten. De bond vraagt amateurclubs om ook een minuut stilte te houden bij wedstrijden van het eerste elftal.

'In hart getroffen'

'De Braziliaanse voetbalwereld is op tragische wijze in het hart getroffen', reageert operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB. 'Op dit soort momenten is het van groot belang dat we laten zien dat de voetbalwereld een wereld van vriendschap, solidariteit en respect is. Het Nederlandse voetbal voelt grote betrokkenheid bij Brazilië en betuigt middels een minuut stilte en het dragen van rouwbanden steun aan de nabestaanden en overlevenden. Onze gedachten gaan dit weekeinde naar hen uit.'

Bij het neerstorten van een passagiersvliegtuig kwamen 71 inzittenden om het leven, onder wie bijna de volledige selectie en begeleiding van het Braziliaanse voetbalteam Chapecoense. De ploeg was op weg naar Colombia, waar het de finale van de Copa Sudamericana zou spelen. Tegenstander Atlético Nacional liet al weten de beker aan de getroffen club te willen schenken.

Categorie:
Provincie: