maandag, 27. november 2017 - 9:26 Update: 27-11-2017 9:28

Ajax gaat Chinese jeugdopleiding van topclub verder ontwikkelen

Ajax gaat Chinese jeugdopleiding van topclub verder ontwikkelen
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Ajax en Guangzhou R&F FC hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst van vijf jaar getekend. De Chinese topclub wil met de hulp van Ajax de beste jeugdopleiding van China ontwikkelen.

Ajax en Guangzhou R&F Football Club tekenen samenwerkingsovereenkomst

Met de overeenkomst is een totaalbedrag gemoeid van EUR 10 mio. Beide clubs hebben de intentie uitgesproken om bij wederzijdse tevredenheid het contract met nog eens vijf jaar te verlengen.

Ajax heeft zich, via de speciaal voor dit soort samenwerkingen opgerichte Ajax Coaching Academy (ACA), ten doel gesteld om de kennis van de jeugdopleiding mondiaal te delen. De club streeft er dus naar in meerdere werelddelen vergelijkbare samenwerkingen aan te gaan. De ACA heeft het afgelopen jaar programma’s en projecten ontwikkeld en krijgt nu in China de verantwoordelijkheid om de gehele jeugdopleiding van Guangzhou R&F FC vorm te geven. Alle facetten van een jeugdopleiding, zoals scouting, talentontwikkeling en de daaraan ondersteunende afdelingen, komen hierbij aan bod.

Onder leiding van voormalig Ajax-trainer Ed Engelkes, die de rol gaat vervullen van technisch directeur, gaan nog meerdere Ajax-coaches mee die allen een specifieke rol vervullen binnen het coaching pakket. Zij gaan de filosofie van de club over brengen op de Chinese staf en de jeugdspelers en worden ondersteund met een team specialisten vanuit Amsterdam.
 
Nicky Wong, Vice President van Guangzhou R&F FC: “Ajax is een club met een rijke historie, nationaal en internationaal. Zij hebben de beste jeugdopleiding van de wereld. Wij zijn een jonge club, maar met dezelfde filosofie als Ajax heeft waar het gaat om de manier van spelen, maar ook met betrekking tot opleiden van jeugd. Wij hebben veel vertrouwen in een vruchtbare samenwerking.”

Algemeen directeur Edwin van der Sar: “Het is goed voor Ajax dat wij dit partnership aangaan met  Guangzhou R&F Football Club. We waren de afgelopen jaren al actief op de Aziatische markt, maar voornamelijk op commercieel gebied. Deze samenwerking draait vooral om voetbal. De jeugdopleiding is voor Ajax al decennia lang ontzettend belangrijk in alles wat wij doen. Dat we nu onze kennis kunnen delen in deze samenwerking met R&F is goed voor beide clubs. Het is bekend dat het voor ons lastig is om in de huidige Europese voetbalwereld verder te groeien. Door de Ajax Coaching Academy creëren we desondanks kansen om hierin stappen te maken.”

Guangzhou R&F Football Club speelt in de Chinese Super League en eindigde dit jaar op de vijfde plaats. Het team wordt getraind door de Servische coach Dragan Stojkoviæ. De club is opgericht in 2011 door Chinese onroerend goed ontwikkelaar R&F.
 

Categorie:
Provincie: