dinsdag, 10. november 2020 - 20:44 Update: 10-11-2020 20:45

Tonny Vilhena verlaat Oranje na positieve coronatest

Foto van dak van Amsterdam ArenA | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Zeist/Amsterdam

Tonny Vilhena heeft het trainingskamp van het Nederlands elftal direct verlaten, als gevolg van een positieve corona-test. 'Direct na de uitslag van de test is Vilhena terug naar huis gegaan', zo meldt de KNVB dinsdagavond.

Klachtenvrij in quarantaine

'Hij is klachtenvrij en gaat nu, volgens de RIVM-richtlijnen, in quarantaine. Vooralsnog wordt de selectie niet aangevuld, waardoor deze uit 23 spelers bestaat', aldus de KNVB

Veel getest 

Bij ieder trainingskamp worden door de KNVB vergaande protocollen aangehouden om besmetting tegen te gaan en worden spelers en staf veelvuldig getest. Zo kan er bij een positieve test direct actie ondernomen worden. Betreffende speler of staflid wordt direct geïsoleerd waarmee verdere besmettingen kunnen worden voorkomen. 

Oefenwedstrijd tegen Spanje in Johan Cruijff ArenA

Morgen speelt Oranje een oefenwedstrijd tegen Spanje. In de Johan Cruijff ArenA wordt om 20.45 uur afgetrapt. Zondag 15 november is Bosnië en Herzegovina te gast in Amsterdam voor een duel in de Nations League (18:00 uur). Woensdag 18 november sluit het Nederlands elftal de groepsfase van Nations League af in Chorzów, waar Polen vanaf 20.45 uur de tegenstander is.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: