vrijdag, 8. oktober 2021 - 15:35 Update: 08-10-2021 17:09

Adrie Koster adviseur Raad van Commissarissen Ajax

Foto van Ajax logo Arena | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Adrie Koster gaat de Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax adviseren op het gebied van voetbaltechnische zaken. Dit heeft Ajax vrijdag bekendgemaakt.

Vacante positie RvC-lid Danny Blind ingevuld

Koster vult op deze wijze de vacante positie van RvC-lid Danny Blind voor de komende periode in. Blind, die sinds zijn aanstelling bij de KNVB al geen deel meer uitmaakte van de beraadslagingen en besluitvorming van de RvC, wordt bij de komende Algemene Vergadering van Aandeelhouders niet herbenoemd.

Tussenliggende periode

President-commissaris Leen Meijaard: 'Wij zijn voornemens om Danny, zodra hij volgend jaar zijn taak bij de KNVB heeft afgerond, weer voor te dragen als commissaris. Maar om onze rol als toezichthouder van Ajax gedegen te kunnen uitvoeren willen wij in de tussenliggende periode wel iemand bij de RvC hebben met veel ervaring in het betaalde voetbal en iemand die de club ook kent. Adrie Koster past uitstekend in dat profiel en wij zijn dan ook blij dat hij deze klus op zich wil nemen.'

Hoofdtrainer bij Ajax 

Koster (Zierikzee, 18 november 1954) was in de periode 2007-2009 als hoofdtrainer bij Ajax werkzaam, zowel bij Jong Ajax als bij Ajax 1. De voormalige rechtsbuiten, die drie interlands op zijn naam heeft staan, kwam als speler uit voor Roda JC en PSV en was nadien als trainer behalve bij Ajax in dienst bij onder meer Club Brugge, Excelsior, Roda JC, Willem II en de KNVB.

'Eer'

Koster: 'Ik vind het een eer dat ze me hiervoor gevraagd hebben. Ik heb hier natuurlijk gewerkt en het is geen geheim dat ik altijd wel iets met Ajax heb gehad. Voor mij is het interessant om van deze kant bij de club betrokken te zijn en ik ga mijn best doen een goede bijdrage te leveren. De afgelopen weken ben ik al op de Toekomst en in de ArenA geweest en heb al een aantal gesprekken gevoerd. Ook voor de komende weken zijn al meerdere afspraken gemaakt. Ik kijk erg uit naar deze nieuwe samenwerking.'

Categorie:
Provincie: