dinsdag, 1. augustus 2023 - 15:37 Update: 01-08-2023 15:41

Oranje Leeuwinnen groepswinnaar na zevenklapper tegen Vietnam: 7-0

Foto van Oranje voetbal muts | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Zeist/Nieuw-Zeeland

Het Nederlands elftal heeft zich dinsdag op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland in de wedstrijd tegen Vietnam verzekerd van een plaats in de achtste finale. Dit meldt de KNVB dinsdag.

'Grootste WK-zege ooit'

De Oranje Leeuwinnen overklasten Vietnam en boekte haar grootste WK-zege ooit: 7-0. Dankzij die monsterscore gaat de ploeg als winnaar van groep E naar de knock-outfase van het WK. 'Brugts en Roord scoorden tweemaal, de 17-jarige Wieke Kaptein werd de jongste Nederlandse WK-debutant ooit', aldus de KNVB.

Andries Jonker: 'Achtste finale zeker stellen'

Op geen enkele wijze zou zijn ploeg WK-debutant Vietnam onderschatten, had bondscoach Andries Jonker in de aanloop naar de laatste groepswedstrijd op het zuidereiland van Nieuw-Zeeland aangekondigd. Eerst drie punten vergaren en de achtste finale zeker stellen. 

Voorkeur voor Harbour City 

Oranje zou voor de knock-outfase sowieso de oversteek naar Australië moeten maken. Over de Tasmanzee, naar Sydney of naar Melbourne. Harbour City genoot de voorkeur, omdat dat zou betekenen dat Nederland als groepswinnaar zou eindigden en daarmee niet Zweden maar de nummer twee uit groep G (Italië of Zuid-Afrika) zou treffen.

Categorie:
Provincie: