vrijdag, 22. april 2016 - 14:10 Update: 24-04-2016 13:38

Drones bezorgen drankjes in café op campus TU/e

Drones brengen je drankje in werelds eerste dronecafé in Eindhoven
Foto: TU/e
Eindhoven

In Eindhoven is vrijdag het eerste dronecafé ter wereld geopend. Het café, waar drones je bestelling komen brengen, is gevestigd op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

Het pop-up-café bestaat uit meerdere drones die bestellingen opnemen en serveren. Het café is een initiatief van 20 studenten onder de naam Blue Jay en onderdeel van een driedaags festival ter ere van het zestigjarig bestaan van de Eindhovense universiteit. Het café is dagelijks toegankelijk voor publiek van 22 tot en met 24 april.

De nuttige drone

Het doel van de makers is om de potentie van drones voor nieuwe toepassingen aan te tonen. De prototypes die rondvliegen in het café zijn gebaseerd op vier elementen: veiligheid, behulpzaamheid dankzij een multifunctionele grijper, communicatie en autonomie. 

Daardoor zijn de drones in staat om zelfstandig een drankje te bezorgen. Maar er zijn meer mogelijkheden, zegt Tessie Hartjes, student en teammanager van het project: “Je kunt bijvoorbeeld denken aan het voorkomen van brand, inbrekers opsporen of medicijnen rondbrengen.”

Met een bezoek aan het dronecafé kunnen bezoekers ervaren wat de mogelijkheden zijn van de drones. Maar het team wil meer dan dat. Hartjes: “We moeten met zijn allen bepalen wat voor taak technologie in de toekomst krijgt. We nodigen het publiek daarom uit om tijdens hun bezoek daarover mee te denken.”

 

Categorie:
Provincie: