zaterdag, 15. april 2006 - 16:46

Muis krijgt 2123 felicitaties uit heel de wereld

De oudste kat van Nederland Dikke Muis blijkt wereldberoemd. Naar aanleiding van alle (media)aandacht rondom de 27ste verjaardag van de kater uit Borne, kregen zijn baasjes Ruurd en Yvonne Hallema maar liefst 2123 mailtjes met felicitaties vanuit heel de wereld. De gelukswensen kwamen onder andere uit Rusland, Canada, Frankrijk en Spanje en nog dagelijks komen er 2 á 3 mailtjes voor Dikke Muis bij.

Ruurd en Yvonne vinden alle aandacht voor hun kater geweldig. Muis, zoals hij oorspronkelijk heette, is bij hun thuis geboren en heeft hun kinderen zien opgroeien. Na verloop van tijd veranderde zijn naam in ‘Dikke Muis’ omdat hij behoorlijk in gewicht toe nam. Tegenwoordig weegt hij niet zoveel meer, maar is verder best nog fit voor een kater op zijn leeftijd.

Vorige week hebben aan de verjaardag van Dikke Muis vijf TV-programma’s, en veel landelijke en lokale kranten aandacht besteed. Zelfs een Duitse TV-zender wilde een intervieuw met de baasjes van de 'oudste kat van Nederland.' Eigenaar Ruurd, die van beroep beeldhouwer is, denkt erover om van Dikke Muis ook een beeldje te maken net als hij van zijn moeder gemaakt heeft. Mocht Muis volgend jaar nog steeds de oudste kat van Nederland zijn dan zal zijn verjaardag uiteraard weer groots gevierd worden.
Provincie:
Tag(s):