donderdag, 24. mei 2007 - 17:18

1-April grap leidt tot landelijke actie

Groningen

De watersport-website www.watersportalmanak.nl start vandaag samen met de KNRM en de KLPD (dienst waterpolitie) een campagne die het plezier en de veiligheid voor watersporters moet bevorderen. In een vragenspel worden bezoekers van de website getest op hun kennis van waterport. Vaarregels, veiligheid en plezier in de watersport zijn hierbij speerpunten.

De redactie van WatersportAlmanak.nl kwam op het idee om een campagne te voeren na een geslaagde 1-april grap over alcoholgebruik op het water. De site kondigde in persberichten aan dat brugwachters en havenmeesters vanaf 1 april zeer strenge alcoholcontroles zouden gaan houden onder schippers. Een beetje overrompeld door de commotie die dit teweeg heeft gebracht, is het balletje verder gerold en daaruit is nu de campagne ontstaan.

Johan Marrink: “We hebben contact gezocht met de reddingsmaatschappij KNRM en de KLPD die direct enthousiast reageerden op ons voorstel om hierin samen te werken. Daar waar de politie vooral graag ziet dat de vaarregels gehandhaafd worden, werkt de KNRM graag mee op het gebied van veiligheid. Voorop staat echter het plezier dat mensen beleven aan de watersport�.

De campagne “Behouden- en plezierige vaart� bestaat uit een inleiding over de vragen die men vervolgens kan beantwoorden op de website. Om het aantrekkelijk te maken kan men maandelijks prijzen winnen en vermeld worden op de website. Marrink: “Iedere maand stellen we een tiental prijzen beschikbaar zoals “Redder van de KNRM� en originele caps van de WatersportAlmanak.nl. Aan het eind van het seizoen worden de beste inzenders beloond met leuke prijzen zoals apparatuur of andere aan de watersport gerelateerde prijzen. Hiervoor zijn we in gesprek met een sponsor. We willen op een speelse manier enkele onderwerpen onder de aandacht brengen�.

Met de snelle groei van de watersport komen steeds meer mensen op het water zonder ervaring. “Watersport is natuurlijk fantastisch leuk, maar het kan ook best gevaarlijk zijn als je de regels niet kent of de veiligheid niet voldoende waarborgt. Vooral in niet voorziene situaties zoals harde wind, hoge golven en drukte bij sluizen en bruggen gebeuren vaak dingen die simpel voorkomen hadden kunnen worden. Als we daarin iets kunnen verbeteren dan zullen we dat niet nalaten� aldus Marrink.

Bezoekers van de website kunnen de vragen beantwoorden op de website. Na afloop van de maand zullen de antwoorden en de uitleg verschijnen via een nieuwsbrief en op de site. Niet alleen de goede antwoorden worden toegelicht, maar ook de foute antwoorden, om duidelijk te maken wat er verkeerd kan gaan.
Provincie:
Tag(s):