dinsdag, 16. december 2008 - 19:07

Fietspaden Kaasboerweg en Koekoeksweg geopend

Langs de Koekoeksweg bij Aagtekerke en de Kaasboerweg bij Meliskerke is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de aanleg van twee fietspaden. Vandaag hebben waterschapsbestuurder Bert van de Hoef en Veerse wethouder Jaap Melse de fietspaden op symbolische wijze geopend.

De bestuurders fietsten samen de ‘gekke fietsen race’ met leden van de dorpsraad Meliskerke en Aagtekerke en de directeur van basisschool De Schute in Biggekerke. De winnaar werd ont-vangen met confettikanonnen die werden afgestoken door twintig leerlingen van basisschool De Schute.

In het verleden vond op beide wegen een dodelijk ongeval plaats. Door snel en langzaam verkeer van elkaar te scheiden zullen de fietspaden de verkeersveiligheid voor voornamelijk schoolgaande fietsers sterk verbeteren. Het fietspad langs de Kaasboerweg is 1.300 meter lang. Die langs de Koekoeksweg bijna drie kilometer. Ze zijn beide drie meter breed. Langs de Kaasboerweg is na archeologisch onderzoek een muurrest van het huis Meliskerke gelokaliseerd van vóór 1660. Hiervoor moesten we het fietspad gedeeltelijk verleggen en hebben we een deel van de sloot vervangen door een duiker onder de weg door.

De aanleg van de fietspaden kostte ruim € 1.800.000. Een groot deel daarvan is betaald door het waterschap. Het overige deel werd bekostigd door subsidie van de gemeente Veere (€ 100.000) en de provincie Zeeland (€ 200.000).
Provincie:
Tag(s):