donderdag, 15. mei 2008 - 11:39 Update: 11-09-2018 19:27

Uitvaart en herdenking omgekomen brandweermannen

De Wolden

Donderdag 15 mei, hebben de herdenkingsdiensten en uitvaarten plaatsgevonden van twee van de drie op vrijdag 9 mei omgekomen brandweermannen. Vrijdag 16 mei vindt de uitvaart plaats van de derde omgekomen brandweerman. De uitvaarten van drie slachtoffers vinden met korpseer plaats.

Raymond Soyer
Woensdagavond hadden belangstellenden gelegenheid om de familie van de 29-jarige Raymond Soyer te condoleren. Donderdagmiddag was de herdenkingsdienst en werd Soyer begraven.

Egbert Ubels
Ter nagedachtenis aan Egbert Ubels, was er donderdagmorgen van 10.00-11.00 uur een herdenkingsdienst. De daarop volgende crematie vond in besloten kring plaats.

Anne Kregel
Donderdagavond konden belangstellenden van 19.00-20.00 uur de nabestaanden van Anne Kregel condoleren. De herdenkingsdienst van Kregel vindt vrijdag plaats van 11.00-12.00 uur. Aansluitend wordt hij begraven.

De gemeenteraad van De Wolden hield donderdagavond aan het begin van de raadsvergadering een minuut stilte ter herdenking van de drie omgekomen brandweermannen. Burgemeester Peter Snijders refereerde daarbij refereren aan de brand in Hoogeveen in 1982 waarbij twee brandweerlieden uit Zuidwolde omkwamen.

De drie brandweermannen kwamen om bij de brand op de scheepswerf Beuving in De Punt toen zij door het vuur werden overvallen toen zij de brandende loods binnengingen. De slachtoffers waren allen vrijwilligers van brandweerkorps Eelde.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: