donderdag, 26. februari 2009 - 20:55 Update: 16-09-2018 18:12

Aanrijding politieauto's bij wilde achtervolging

Almere

Een wilde achtervolging van een gevaarlijke alcomobilist is woensdagmiddag geeindigd in een Almeerse woonwijk.

Rond 12.00 uur zag een politieman uit Gooi&Vechtstreek hoe een automobilist met zeer hoge snelheid en vreemd slingerend over de A-6 reed. Toen de agent met een opvallende surveillanceauto achter de man ging rijden om hem een stopteken te geven, nam de bestuurder plotseling de spatten. Hij voerde de snelheid op tot ver boven de 150 km per uur en probeerde de politieauto af te schudden.

Via de A-6 reed de man plotseling richting de A-27, draaide weer en reed weer terug de A-6 op. Tijdens de achtervolging op de A-6 sneed de verdachte andere weggebruikers en duwde hij bijna letterlijk andere automobilisten van de weg. Via de afslag Almere Haven reed de man de Paralleldreef op richting Havendreef.

De Gooise agent had inmiddels de hulp ingeroepen van zijn Flevolandse collega`s. De Regionale Meldkamer van Flevoland dirigeerde meerdere politie-eenheden van politie Flevoland naar een tactische plaats op de route van de achtervolging.

Omdat de verdachte zeer gevaarlijke capriolen uithaalde en andere weggebruikers in direct gevaar bracht, werd besloten de man klem te rijden. Op de kruising Havendreef / Stedendreef / Hollandsedreef kwam het tot een aanrijding met twee politieauto`s die de man probeerde klem te rijden.

De 43-jarige bestuurder wist echter toch weer te ontkomen en reed de woonwijk in. Via de Middelburgweg reed de man het Maastrichtkwartier in waar hij zichzelf tenslotte klem reed in een doodlopende straat. Hier werd de beschonken man door politieagenten in de boeien geslagen. Bij de aanhouding van de man is door een politieagent het vuurwapen getrokken.

In het politiebureau bleek dat de verdachte op 23 februari 2009 onder
andere voor een verkeersmisdrijf was veroordeeld. De rechter had zijn rijbewijs definitief ongeldig verklaard. Een alcoholtest wees uit dat de verdachte ruim drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. De man is ingesloten.

Bij de achtervolging raakte tenminste twee politieauto`s beschadigd. Er raakte wonderwel niemand gewond. De auto is meegenomen voor onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: