vrijdag, 27. maart 2009 - 12:50

Politie breekt deur open

Vianen

Een man veroorzaakte op donderdagavond 26 maart weer geluidsoverlast. De BraTra brak zijn woning open. Rond 21.00 uur kreeg de politie de melding van geluidsoverlast vanuit een woning aan de Keizerstraat. Agenten gingen ter plaatse en constateerden dat er inderdaad sprake was van geluidsoverlast.

Op aanbellen/kloppen en telefoneren werd niet door de bewoner gereageerd. Uit ervaring wisten de agenten al dat de 33-jarige bewoner de woning zwaar had gebarricadeerd. Daarom kwam een Bratra-eenheid van de ME (Brand- en Traangas-eenheid: een eenheid die bijvoorbeeld met speciaal gereedschap een gebarricadeerd pand kan openen) ter plaatse.

Nadat de BraTra het pand had opengebroken, gingen zij de woning binnen. De 33-jarige bewoner werd aangehouden. Daarbij verzette hij zich hevig en werd met de nodige moeite onder controle gebracht. Een agent liep daarbij letsel aan zijn hand op.

De verdachte werd in een politieauto geplaatst, maar verzette zich daarbij zo hevig dat hij de versnellingspook kapot trapte. Daarna werd hij overgeplaatst in een politiebusje, door twee agenten onder controle gehouden en naar het cellencomplex overgebracht. Ook daar bleef hij uiterst agressief. De stereo-installatie in zijn woning werd in beslag genomen.

De agent is naar het ziekenhuis gegaan. Daar bleek dat zijn duim drie weken in het gips moet. Hij deed tegen de Vianees aangifte van mishandeling. De verdachte is voor nader onderzoek in het cellencomplex ingesloten. In januari werd de BraTra al eerder ingezet om in verband met geluidsoverlast de woning van de Vianees open te breken en hem aan te houden.
Provincie:
Tag(s):