zaterdag, 25. september 2010 - 19:48 Update: 14-09-2018 14:16

Chauffeur van een vuilniswagen gewond na waterongeval

Almen

Een chauffeur van een vuilniswagen is vrijdagmiddag ernstig gewond geraakt toen zijn vuilniswagen in Almen door nog onbekende oorzaak van de weg raakte, op een brug.

De vuilniswagen is door de afrastering van de brug gereden en enkele meters lager in het water terecht gekomen. Een collega van de chauffeur die naast hem zat raakte lichtgewond.
De hulpdiensten ontvingen rond 14:30 uur een melding over het ongeval op de Spitholterbrug op de Vordenseweg in Almen, en gingen met spoed ter plaatse. Ter plekke bleken beide mannen via de voorruit, die er door de klap uit geknald was, uit de cabine te zijn gekomen. Een passerende motorrijder heeft hen op de kant geholpen. De chauffeur, een 59-jarige man uit Deventer, is door een traumahelikopter afgevoerd naar het ziekenhuis. Zijn collega, een 38-jarige man uit Deventer, is hevig geschrokken, maar zijn letsel viel mee. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De vuilniswagen was gevuld met huisafval. Dit afval bevindt zich nu allemaal nog in de vuilniswagen, die nog altijd in het water ligt. Mogelijk zou er afval vrij kunnen komen bij het uit het water takelen van de vuilniswagen. Het Waterschap heeft een drijvende dam aangebracht, met name met het oog op olie die kan vrijkomen. De brandweer en een bergingsbedrijf zijn bezig met het bergen van de vuilniswagen. De Verkeersongevallendienst van de politie heeft ter plekke een onderzoek ingesteld. De weg zal nog tot halverwege de avond in beide richtingen afgesloten zijn.

De Spitholterbrug krijgt een noodreling. Om deze reden zal de snelheidslimiet ter plaatse tijdelijk worden teruggebracht van 60 km. naar 30 km.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: