zondag, 28. maart 2010 - 20:56

Handballers Boekel gewond na kantelen aanhanger

Boekel

In Boekel heeft zich zondagavond rond 18.45 uur een zwaar ongeval voorgedaan met een gekantelde aanhanger waarbij tientallen jongeren gewond zijn geraakt waarvan twee ernstig. Dit heeft burgemeester Pierre Bos zondagavond bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

Aanhanger omgeslagen
Een vijftigtal jongeren van handbalvereniging Habo’95 uit Boekel zijn dit weekend met drie handbalteams kampioen geworden en werden zondagavond gehuldigd. Het gezelschap reed op een platte aanhanger, getrokken door een tractor, door Boekel. Op het Sint-Agathaplein ging het rond 18.45 uur mis toen de aanhanger op een rotonde door nog onbekende oorzaak kantelde.

Twee ernstig gewonden
Twee handbalsters raakten ernstig gewond en werden direct overgebracht naar ziekenhuizen in Nijmegen en Eindhoven. Ze zouden niet in levensgevaar zijn.

Veertig lichtgewonden
Een twintigtal andere handballers zijn door het ongeval lichtgewond geraakt en zijn ook naar diverse ziekenhuizen in de directe omgeving overgebracht. Een twintigtal andere handballers raakten ook lichtgewond maar konden ter plaatse worden behandeld.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):