vrijdag, 29. januari 2010 - 7:34 Update: 18-09-2018 21:59

Man verdacht van drie overvallen en carjacking op één avond

Enschede

Woensdagavond 27 januari werden in korte tijd na elkaar overvallen gepleegd op een drietal bedrijven in Enschede en werd onder bedreiging een auto van een voorbijganger meegenomen. Dit heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

Het vermoeden bestaat dat de overvallen en de diefstal door dezelfde dader dan wel daders zijn gepleegd. Eén persoon kon al snel worden aangehouden.

Drie bedrijven, twee supermarkten en een cafetaria, werden woensdag de 27e januari kort na elkaar overvallen door vermoedelijk dezelfde persoon. In alle gevallen komt het signalement van de dader en de werkwijze overeen.

Rond 17.45 uur was dit bij een supermarkt aan de Fazantstraat in Enschede. Een 30-jarige werkneemster werd bedreigd met vermoedelijk een revolver en er werd om geld gevraagd. Zij ging hier niet direct op in en duwde de arm van de overvaller weg waarna deze de winkel uitvluchtte zonder iets mee te nemen.

Omstreeks 19.40 uur was dit het geval bij een supermarkt aan de Rijnstraat, ook in Enschede. Hier werden twee werkneemsters bedreigd met een mogelijk vuurwapen en er werd ook deze keer om geld gevraagd. Hier werd ook niet op ingegaan en de man rende de winkel weer uit.

Een uurtje later, om ongeveer 20.50 uur, werd gemeld dat een man had geprobeerd een cafetaria aan de Fazantstraat in Enschede te overvallen. Ook hier was gedreigd met vermoedelijk een revolver maar ook in dit geval is de man zonder buit de zaak weer uitgerend in de richting van de Dr. Verdamstraat.

Rond 21.30 uur kwam de melding dat aan de Hengelosestraat in Enschede, ter hoogte van de Prinsessentunnel, onder bedreiging van vermoedelijk een revolver, een auto was gestolen van een 33-jarige Hengeloer. Drie mannen waren met de auto weggereden. Een van de mannen, die met het wapen, voldeed weer aan het signalement wat was opgegeven na de drie overvallen van eerder op de avond.

Een half uurtje later, omstreeks 22.00 uur, werd gemeld dat er een auto uit de bocht was gevlogen op de Goolkatenweg in Enschede. Bleek te gaan om de auto die aan de Hengelosestraat onder dwang was meegenomen. Een getuige vertelde dat drie mannen waren weggerend in de richting van het bedrijventerrein Rigtersbleek-Aalten.

Een onderzoek werd ingesteld en na een spoor in de sneeuw te hebben gevolgd kon even later een 24-jarige man uit Lunteren op de Tubantiasingel worden aangehouden. Hij voldeed aan het signalement van de man die de overvallen zou hebben gepleegd en die de eigenaar van de auto met het wapen had bedreigd. De beide andere personen zijn nog niet achterhaald.

De 24-jarige is overgebracht naar het bureau waar hij is opgesloten. In de loop van donderdag de 28e januari is hij voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: