zaterdag, 6. augustus 2011 - 14:03 Update: 11-09-2018 21:42

Alcoholcontroles op het water en de weg tijdens de Sneekweek

Leeuwarden

Tijdens de eerste dag van de Sneekweek hebben de politie Fryslan en de waterpolitie van het KLPD (Korps Landelijke Politie Diensten) gezamenlijk een alcoholcontrole op het water uitgevoerd.

Daarbij werden 92 blaastesten afgenomen. Twee schippers, waaronder een 17-jarige jongen uit Den Haag, kregen proces-verbaal. Dit omdat de uitslag van de ademanalyse 400 ug/l en 500 ug/l betrof. Ten tijde van de controle werd ook gelet op andere overtredingen. Tien bekeuringen werden uitgeschreven voor snelvaren, geluidsoverlast en het ontbreken van vaarbewijs en zwemvesten. Agenten assisteerden bij de hulpverlening van een mevrouw die tussen de wal en een schip was gevallen. Met ernstig beenletsel is zij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Controles op de weg
De politie heeft tijdens een alcoholcontrole op de Plattedijk en de Sluisweg 236 personen laten blazen. Zes bestuurders gingen mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslagen betroffen 95 ug/l voor een beginnend bestuurder en tussen de 295 ug/l en 365 ug/l voor de overige 5 bestuurders. Zij kregen een rijverbod en tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs ingevorderd
Ook op andere plaatsen in de provincie werden weggebruikers gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hierbij werd in vijf gevallen zoveel gedronken, dat naast het proces-verbaal en rijverbod, ook het rijbewijs ingevorderd moest worden.

Categorie:
Provincie: