zondag, 20. maart 2011 - 13:31 Update: 22-09-2018 19:19

Alcomobilist rijdt meisje aan tijdens wilde achtervolging

Zuidbroek (friesland)

De politie heeft zaterdagavond in Zuidbroek een 24-jarige automobilist uit Bellingwolde aangehouden, nadat hij vanaf Hoogezand werd achtervolgd door agenten. In Zuidbroek kon hij gepakt worden, nadat hij een 14-jarige meisje uit Zuidbroek aanreed. Hij bleek onder invloed te zijn en in Friesland ook een aanrijding te hebben veroorzaakt.

De Groningse politie werd door de Friese collega’s gewaarschuwd, omdat de man eerder die middag agressief rijgedrag vertoonde in Joure. Daarnaast veroorzaakte hij een aanrijding op het verkeersplein Joure, waarbij hij schade veroorzaakte aan een betonblok en vervolgens door reed.

Agenten wachtten hem op vanaf Hoogezand. Zij zagen hem bij de benzinepomp op de A7 stilstaan. Ze zetten hun auto op de vluchtstrook en de man passeerde de agenten. Hij ging er met zeer hoge snelheden tot 190 km/uur vandoor. Hij haalde meerdere auto’s via de vluchtstrook in. En hij liep iedere keer uit op de politieauto.

De agenten namen de gok dat hij afslag Sappemeer had genomen. Die gok was juist, want omstanders wezen de agenten al op de betreffende auto. De Bellingwolder werd afgeremd door het overige verkeer, waardoor de agenten weer inliepen. Op de Achter de Wal zagen de agenten dat hij over een verhoging in de weg reed en dat er een stofwolk achter de auto verscheen en er iets over de auto vloog. Er lag een fiets in de berm en een paar meter verder lag een meisje op de grond.

Een agent is uitgestapt en verleende direct eerste hulp aan het meisje. De andere zag dat hij zijn auto langs de kant van de weg zette en dat de chauffeur uit de auto sprong. Wederom wezen omstanders de agenten op de man. Hij bleek zich in een sloot te verstoppen. Daar werd hij ingerekend. Het meisje was aanspreekbaar, maar liep in ieder geval een zware hersenschudding en beenletsel op. Zij werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De verdachte bleek 1,65 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist over vervolging van de verdachte.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: