maandag, 7. mei 2012 - 17:40

Antonius ziekenhuis sluit afdelingen na aantreffen VRE-bacterie

Het Sint Antonius Ziekenhuis in Oudenrijn heeft twee verpleegafdelingen gesloten na het ontdekken van de VRE-bacterie begin maart van dit jaar. ‘Dit is een multiresistente bacterie die niet meer gevoelig is voor antibiotica, waardoor infecties veroorzaakt door deze bacterie, moeilijk te behandelen zijn’, meldt het ziekenhuis maandag.

Het ziekenhuis heeft iets meer dan 300 patiënten een brief gestuurd waarin hun de mogelijkheid geboden wordt om te laten onderzoeken of zij de VRE-bacterie bij zich dragen.

Ook hebben huisartsen in de regio, verpleeghuizen en andere tussenpersonen een brief ontvangen om hen te informeren over de stand van zaken. Op dit moment heeft het St. Antonius 25 positieve patiënten gevonden; 10 van de 25 patiënten worden nog verpleegd in het ziekenhuis, van wie 5 op locatie Utrecht Oudenrijn en 5 op locatie Nieuwegein.

Twee afdelingen gesloten
Op afdeling 3 en 7 van locatie Utrecht Oudenrijn worden vooralsnog geen nieuwe patiënten opgenomen. Op de hartbewaking/CCU van locatie Utrecht Oudenrijn zijn de kamers volledig schoongemaakt en gedesinfecteerd. Hiermee is de afdeling sinds eind vorige week weer open voor opname van nieuwe patiënten. ‘Het St. Antonius doet er alles aan om de bacterie zo snel mogelijk onder controle te krijgen’, aldus het ziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):