maandag, 10. december 2012 - 8:39 Update: 08-07-2014 0:44

Cruijff hekelt B-teams in Europa

(ElfVoetbal)Johan Cruijff is fel van leer getrokken tegen de clubs die in Europa kozen voor het opstellen van een B-team. In zijn Telegraaf-column roept de Ajax-adviseur de 1-7 nederlaag van Dinamo Zagbreb tegen Olymique Lyon van vorig seizoen in herinnering om de gevolgen van enkele trainerskeuzes bloot te leggen.

"Vorig jaar miste Ajax de tweede ronde van de Champions League, omdat Dinamo Zagreb tegen Olympique Lyon de wedstrijd liet lopen en zeven tegentreffers toeliet. Daardoor liep Ajax ook nog eens miljoenen mis. De door Zagreb ingezette lijn werd nu doorgetrokken door Manchester United, FC Barcelona en AC Milan."

"Drie grote clubs met een grote uitstraling en dus ook een voorbeeldfunctie. Omdat ze al voor de tweede ronde van de Champions League waren geplaatst, stuurden ze een tweede keus het veld in en brachten daarmee de kansen voor Galatasaray, Celtic en Anderlecht in gevaar."

Beter te spreken was Cruijff over het getoonde respect op de Nederlandse velden dit weekeind. "Het meeste bijzondere moment van het weekeinde heb ik bij Ajax - FC Groningen meegemaakt. De één minuut stilte voor grensrechter Richard Nieuwenhuizen was ongelooflijk indrukwekkend. Zoals dat ook in de andere stadions het geval moet zijn geweest. …én minuut echte stilte, het was uniek."
Categorie:
Tag(s):