dinsdag, 24. juli 2012 - 10:38 Update: 12-09-2018 10:11

Kern Terneuzen tijdelijk veiligheidsrisicogebied

Terneuzen

Burgemeester Jan Lonink van de gemeente Terneuzen heeft een deel van de kern Terneuzen aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

Dat betekent dat de politie in deze gebieden preventief kan fouilleren. De aanwijzing geldt voor de periode van 27 juli 2012 tot en met 26 oktober 2012.

Binnen het gebied kan worden gefouilleerd en mogen ook vervoermiddelen en bagage worden onderzocht op de aanwezigheid van wapens. Voor het preventief fouilleren is altijd toestemming van de officier van justitie nodig. Het preventief fouilleren zal in tijd en omvang beperkt zijn.

Het aangewezen gebied wordt begrensd door de straten Binnenvaartweg, Kennedylaan, mr. F.J. Haarmanweg, Rooseveltlaan en de Otheense Kreek en de rivier Westerschelde. Onder het aangewezen gebied vallen de Binnenstad, Java, Noordpolder, Serlippenspolder, Lievenspolder, Bomenbuurt (is Triniteit), Oude Vaart, Zuiderpark, Zuidpolder, Oudelandse Hoeve en Katspolder.

Terneuzen is een veilige gemeente. In de eerste vijf maanden van dit jaar lag het aantal vuurwapenincidenten echter aanmerkelijk hoger dan in dezelfde periode in de jaren daarvoor. Om Terneuzen veilig te houden, heeft de burgemeester ingestemd met het advies van de politie en het Openbaar Ministerie een deel van de kern Terneuzen aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied. ’’Ik vind deze maatregel noodzakelijk om het wapenbezit te ontmoedigen’’, stelt Lonink.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: