dinsdag, 11. december 2012 - 20:31

Kinderen maken videoclip over het milieu ‘Schone lucht door alle bomen in Beuningen’

Beuningen

Afgelopen voorjaar en zomer ging een enthousiaste groep kinderen uit Beuningen met rapper Akke Niemeijer aan de slag met een rap en clip over het milieu en de natuur.

Met de rap ‘Schone lucht door alle bomen in Beuningen’ roepen de kinderen de inwoners van Beuningen op zorgvuldig om te gaan met de natuur. De clip is inmiddels klaar. Benieuwd naar deze inspirerende muziekvideo? Bekijk hem via de website van de gemeente Beuningen en via Youtube.

De Beuningse rap is een initiatief van de gemeente Beuningen in samenwerking met SOM Nijmegen, het educatieve projectbureau van Het Groene Hert. De gemeente Beuningen ondersteunt hiermee het belang van een goed leefmilieu in het kader van een project rondom de millenniumdoelen. De millenniumdoelen van de Verenigde Naties richten zich onder andere op het verbeteren van het (leef)milieu overal ter wereld en op het uitbannen van wereldwijde armoede in 2015. Regeringsleiders van 189 landen hebben hiervoor in september 2000 een verklaring ondertekend. Gemeenten kunnen op lokaal niveau bijdragen aan het behalen van de doelen. De gemeente Beuningen wil dit samen met haar inwoners doen en stimuleert initiatieven uit de bevolking. Het project krijgt in het voorjaar van 2013 een vervolg.

Leerlingen van de groepen zeven en acht van basisscholen in de gemeente Beuningen konden zich in april aanmelden voor een rapworkshop. De workshop was een vervolg op de Kindergemeenteraad van begin 2012. Na diverse natuur- en milieuprojecten op school mochten de leerlingen in de Kindergemeenteraad zelf besluiten welk milieuproject de gemeente moest gaan uitvoeren. De leerlingen kozen voor een project om afval op basisscholen te verminderen.

Na de ‘formele Kindergemeenteraad’ was het tijd voor een milieuvriendelijk en muzikaal project. Onder leiding van rapper Akke Niemeijer schreven de leerlingen de tekst voor een rap. Akke zorgde voor het refrein en een vette beat. Op woensdag 20 juni namen elf enthousiaste kinderen samen met rapper Akke Niemeijer een videoclip op in de Beuningse uiterwaarden. Piet de Klein, wethouder Milieu bij de gemeente Beuningen: ‘Het waren leuke, energieke en inspirerende dagen. Het is fijn te merken dat na de Kindergemeenteraad, de milieulessen op school, de rap en de videoclip, de boodschap van zorg voor ons milieu duidelijk is blijven hangen bij de kinderen. En dat ze dit ook uitdragen! Door de enthousiaste bijdrage van de kinderen kunnen wij terugkijken op een geslaagd project en ligt er een resultaat om trots op te zijn.

Nu is het afwachten totdat we deze milieuvriendelijke rappers op de grote podia terugzien!’

De clip: http://www.youtube.com/watch?v=0q1gWd3U4-8
Provincie:
Tag(s):