dinsdag, 3. april 2012 - 14:44 Update: 22-09-2018 17:15

Politie krijgt hulp van 60 militairen bij invallen in Den Bosch en Rosmalen

Den Bosch

Bij invallen in Den Bosch en Rosmalen zijn dinsdagochtend tot op heden negen aanhoudingen verricht. De aangehouden personen worden verdacht van witwassen en valsheid in geschrifte.

De invallen houden verband met een grootschalig fraudeonderzoek van de Bovenregionale Recherche Zuid Nederland. Ook zouden in verband met deze zaak in Zweden invallen plaatsvinden
Bij de invallen zijn vele diensten betrokken waaronder de politie, Douane, het Openbaar Ministerie (OM ), het KLPD, de gemeente Den Bosch en Defensie.Opvallend is de inzet van Defensie, het Advanced Search Team. Zij zijn met zo'n 60 mensen aanwezig om met speciale apparatuur achter muren, in de bodem en in kleine ruimtes te zoeken.

Beslag
Politie en militairen doorzochten op 10 locaties panden in 's-Hertogenbosch, Rosmalen en Heeswijk Dinther. Daarbij namen zij diverse goederen in beslag, waaronder computers, een boot, auto’s, sierraden en enkele duizenden euro’s.
De herkomst ervan wordt onderzocht. De autoriteiten legden, voor verder onderzoek, ook beslag op 7 panden, met een totale waarde van enkele miljoenen euro's.De aanleiding tot het grootschalige onderzoek is op aanwijzing van de Belastingsdienst.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: