maandag, 2. april 2012 - 20:23

Politie roept relschoppers van De Graafschap en Feijenoord op zich te melden

Doetinchem

De politie in Doetinchem is bezig met een rechercheonderzoek naar de ongeregeldheden die plaatsvonden aan het eind van de eredivisiewedstrijd tussen De Graafschap en Feijenoord, op zondag 25 maart.

Het kwam die middag in het stadion in Doetinchem tot een confrontatie tussen supporters van beide voetbalverenigingen. Hier zijn camerabeelden van die momenteel uitgebreid worden geanalyseerd. De politie roept alle mensen die betrokken waren bij de confrontatie met klem op om zich te melden bij de politie. Melden mensen zich niet, dan volgt publicatie van de beelden waar zij op staan op de opsporingswebsite depolitiezoekt.nl.

Optreden ME en beveiliging
Toen het zondag 25 maart tegen het einde van de wedstrijd tot een treffen kwam tussen beide supportersgroepen, heeft de politie opgetreden met een sectie ME. De beveiligers van De Graafschap hebben op professionele wijze beide partijen gescheiden en samen met politie en ME weten te voorkomen dat de situatie verder escaleerde. Hierna keerde de rust in en om het stadion terug. …én beveiligster is ter controle naar het ziekenhuis gebracht nadat een supporter haar in haar rug sprong.

De politie schat dat ongeveer honderd supporters van beide verenigingen met elkaar botsten, achter de tribunes. Het betrof Feijenoord-supporters die niet in het officiële uit-supportersvak zaten, maar verspreid door het stadion een plaats hadden verkregen. Het treffen vond plaats vlakbij het vak waar de harde kern Graafschap supporters zat.
Provincie:
Tag(s):