maandag, 4. november 2013 - 15:08 Update: 03-07-2014 0:49

Foute inval na oneerbaar voorstel meisje via facebook

Foto van logo Facebook | Facebook
Foto: Facebook
Harderwijk

De politie zoekt vier mannen die zondagavond bij een woning aan de Evertsenlaan in Harderwijk zijn binnengedrongen. Zij meenden dat daar een man woonde die in een facebookbericht oneerbare voorstellen zou hebben gedaan aan een jong meisje.

De bewoners op het bewuste adres hebben daar absoluut niets mee te maken en zijn erg geschrokken, aldus een woordvoerder van de politie.

Binnendringen woning

De politie kreeg omstreeks 20.30 uur een melding, dat vier mannen de voordeur hadden vernield en de woning binnen waren gedrongen. Uit wat zij zeiden, was duidelijk, dat zij meenden dat daar een man woonde, die verantwoordelijk zou zijn voor een oneerbaar voorstel op facebook.

Verkeerd adres

Toen het de mannen duidelijk werd, dat zij op het verkeerde adres waren, gingen ze er lopend vandoor in de richting van de Karel Doormanlaan. Of zij daar een auto hadden staan, is niet bekend. Signalementen De politie heeft de volgende signalementen van de mannen: de leeftijd wordt geschat tussen de 25 à 30 jaar. Ze droegen allemaal donkere kleding en hadden hun capuchon op. Van één van hen is bekend, dat hij z’n haar in een staartje had; een ander had kort stekelig haar en grote oren en tot slot één van de mannen was licht getint, had een ringbaardje met bakkebaarden.