dinsdag, 12. februari 2013 - 20:40

Onderzoek vernielingen Emmense voetbalsupporters afgerond

Apeldoorn

De politie heeft onlangs een onderzoek naar vernielingen door Emmense voetbalsupporters in de Apeldoornse binnenstad afgerond. Dit meldt de politie dinsdag.

De vernielingen werden op vrijdagavond 19 oktober 2012 gepleegd. Bij het onderzoek hebben politie en voetbalvereniging Emmen goed samengewerkt.

De vernielingen werden op de bewuste vrijdagavond gepleegd in een horecazaak aan de Kapelstraat. Die avond moesten AGOVV en Emmen tegen elkaar voetballen en in de horecazaak zaten op dat moment fans van AGOVV.

Rond 19.30 uur kwam er ineens een groepje supporters van Emmen langs de horecazaak lopen. Over en weer werd er wat geroepen en opeens kwam het tot een treffen in het café. Er werd met tafels, stoelen, glazen en asbakken gegooid. Tijdens dit korte maar hevige incident werd ook een raam van de zaak vernield.

Politieonderzoek
Direct na het incident namen de Emmen-supporters de benen. De gewaarschuwde politie trof hen in de binnenstad niet meer aan. Bij het stadion werden de fans door de politie opgevangen en werden hun gegevens genoteerd.

Aangezien nog niet duidelijk was, wie er bij de vernielingen betrokken waren, werden er geen aanhoudingen verricht. De fans onder politiebegeleiding naar hun woonplaats gestuurd en zij mochten de wedstrijd niet bijwonen.

Camerabeeldenb
De politie verhoorde na het gebeurde de gedupeerde en diverse getuigen. Ook kreeg zij de beschikking over camerabeelden waardoor herkenning van de verdachten positief uitpakte.

Met medewerking van de politie en de voetbalvereniging Emmen werden in Drenthe zeven verdachten over de vernielingen verhoord. Zij zijn tussen de 17 en 34 jaar en afkomstig uit Emmen en omgeving. Zij hebben een verklaring afgelegd en het dossier is opgestuurd naar het Openbaar Ministerie voor verdere afhandeling.

De gedupeerde eigenaar van de horecazaak is geïnformeerd.
Provincie:
Tag(s):