woensdag, 26. augustus 2015 - 16:10 Update: 26-08-2015 19:16

DNA op lichaam Mariska Peters is waarschijnlijk van oom

Aangetroffen DNA op lichaam Mariska Peters is waarschijnlijk van oom
Arnhem

In de rechtbank in Arnhem vond woensdag weer een pro forma zitting plaats over de moord op Mariska Peters uit Nijmegen. Tijdens deze zitting werd duidelijk dat de 51-jargie van moord verdachte oom van Mariska DNA heeft achtergelaten op een mes dat is twee stukken in haar auto en bij haar vindplaats is aangetroffen.

Aanvullend onderzoek wees uit dat het DNA op haar lichaam waarschijnlijk ook van haar oom, ex-tbs'ers Johan P. is. Dit melden verschillende media woensdag.

Johan P. wordt ervan verdaht dat hij zijn 21-jarige nichtje in de nacht van 8 op 9  februari heeft gewurgd. Mariska Peters verdween toen ze in haar auto onderweg was naar een vriendin bij wie ze nooit arriveerde. Haar auto werd een dag leter opeen parkeerplaats gevonden en rechercheurs troffen daarin verdachte sporen aan.

Speurhonden vonden het lichaam Mariska eind februari in natuurgebied  de Hatertse Vennen. Zj was toen twee weken vermist. Johan P. verbleef in die tijd op een open afdeling van de Pompekliniek, waar hij in de laatste fase van zijn tbs-behandeling was. P. liep nog mee in een stille tocht voor zijn nichtje.

Inmiddels heeft een onderzoeksrechter bepaald dat de ex-tbs'er P. naar het Pieter Baan Centrum (PBC) gaat voor een observatie van zijn geestelijke gesteldheid.

Provincie:
Tag(s):