dinsdag, 27. januari 2015 - 17:15 Update: 27-01-2015 21:11

Zelfrijdende auto tussen Ede-Wageningen is wereldprimeur

Zelfrijdende auto tussen Ede-Wageningen is wereldprimeur
Foto: Screenshot Youtube
Ede/Wageningen

Gelderland heeft in december 2015 een wereldprimeur want dan rijdt de eerste zelfrijdende auto zonder stuur op de openbare weg in Gelderland. Dit meldt de provincie Gelderland dinsdag.

Gedeputeerde Staten hebben dinsdag groen licht gegeven voor een proef met twee zelfrijdende voertuigen die van station Ede-Wageningen naar de campus in Wageningen rijden. 'Het is de eerste keer dat auto’s zonder stuur en chauffeur tussen het verkeer op de weg rijden', aldus de provincie.

Gedeputeerde Conny Bieze: 'Zelfrijdende auto’s zijn het vervoer van de toekomst. Minder files, minder ongelukken en beter voor het milieu. Gelderland wil de toekomst dichterbij halen en laten zien dat auto’s zonder stuur veilig op de weg kunnen rijden'.

Toekomst

Gelderland loopt voorop in het zoeken naar nieuwe vormen van mobiliteit. De proef met zelfrijdende auto’s is een nadere uitwerking van de visie op het OV van de Toekomst die de provincie vorig jaar heeft ontwikkeld. De provincie stimuleert de ontwikkeling van nieuwe, flexibele vormen van vervoer, waarmee de steden en het platteland ook in de toekomst goed bereikbaar blijven. Als locatie is gekozen voor Ede-Wageningen in Food Valley, één van de snelst groeiende en innovatieve economische regio’s van Nederland.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):