vrijdag, 11. december 2015 - 10:48 Update: 11-12-2015 10:54

Hyundai IONIQ is eerste compacte auto met 3 verschillende elektrische aandrijflijnen

Hyundai IONIQ is eerste  compacte auto met 3 verschillende elektrische aandrijflijnen
Foto: Hyundai
Sassenheim

Met de IONIQ presenteert Hyundai de eerste auto die leverbaar is met keuze uit drie verschillende elektrische aandrijflijnen: elektrisch, plug-inhybride en hybride.

De Koreaanse fabrikant lanceert daarmee een compacte auto die voor vele markten een aantrekkelijk alternatief zal zijn ten opzichte van het bestaande aanbod. De Hyundai IONIQ beleeft zijn wereldpremière in januari 2016 in Korea en zal in maart vervolgens te zien zijn op de autoshows van Genève en New York. Rond de zomer bereikt de auto de showrooms van de Nederlandse dealers.

Hyundai geeft graag richting aan de mobiliteit van de toekomst. In 2020 wil Hyundai een van de toonaangevendste groene autofabrikanten ter wereld zijn. Om dat te bereiken, lanceerde Hyundai vorig jaar Project 2020.22.2. Daarmee verplicht Hyundai zich in 2020 maar liefst 22 zuinige tot zeer zuinige auto’s te hebben: twaalf hybrides, zes plug-inhybrides, twee elektrisch aangedreven auto’s en twee waterstofauto’s.

Veranderende levensstijl

Met de IONIQ speelt Hyundai nadrukkelijk in op de snel veranderende levensstijl en de wensen van de klant. Niet alleen door keuze te bieden uit drie verschillende elektrische aandrijflijnen, maar ook door de unieke mix van toonaangevende efficiëntie, sterke rijeigenschappen en een attractief design.

De naam IONIQ is een samenstelling van al zijn ‘ingrediënten’: ION is een elektrisch geladen atoom en staat voor de slimme combinatie van de elektrische aandrijflijnen. De I refereert aan de unieke toevoeging van het model aan het Hyundai-gamma. De Q in het logo geldt als visuele doorbraak voor de frisse, nieuwe aanpak.

Exclusief nieuw platform

De basis van de IONIQ is een nieuw platform, speciaal gemaakt en geoptimaliseerd voor de verschillende elektrische aandrijflijnen. De volledig elektrische versie (EV) wordt aangedreven door een ultra-efficiënte lithium-ion-batterij. De plug-inhybride-uitvoering (PHV) combineert een zuinige brandstofmotor met de energie van een oplaadbare batterij. De hybrideversie (HEV) maakt gebruik van een zuinige brandstofmotor en een batterij die opgeladen wordt tijdens het rijden. Deze batterij levert op zijn beurt weer vermogen terug aan de brandstofmotor.

Duurzame innovaties

Hyundai geldt wereldwijd als een van de leidende autofabrikanten op het gebied van innovatieve technologie en duurzame aandrijfsystemen. Hyundai streeft dan ook naar een compleet modellengamma met een lage of zelfs geen uitstoot. Deze laatste ontwikkeling borduurt voort op eerdere duurzame innovaties van Hyundai, zoals de Hyundai ix35 Fuel Cell uit 2013 – de eerste in serie geproduceerde waterstofauto.

Na de wereldpremière van de Hyundai IONIQ in Korea in januari 2016 is de auto in maart te zien op de Autosalon van Genève. De Hyundai IONIQ wordt na de zomer bij de Nederlandse Hyundai-dealers verwacht.

Categorie:
Provincie: