dinsdag, 2. februari 2016 - 16:27 Update: 02-02-2016 17:11

Skoda maakt studiemodel voor nieuwe SUV

Skoda maakt studiemodel VisionS voor nieuwe SUV
Foto: Skoda
Skoda maakt studiemodel VisionS voor nieuwe SUV
Foto: Skoda
Amersfoort

ŠKODA vertaalt de nieuwe, moderne designtaal naar het SUV-segment. Op de 2016 Geneva International Motor Show presenteert ŠKODA de VisionS, een designstudie die hint naar de toekomstige SUV van het merk.

VisionS

Het ontwerp laat een goede balans zien van esthetiek, kracht en functionaliteit. ŠKODA heeft de afgelopen jaren de complete modellijn vernieuwd en uitgebreid. Nu is het tijd voor de volgende stap: de verbreding van het merk met modellen in het SUV-segment.

ŠKODA presenteerde de nieuwe designtaal in 2014 met de VisionC ontwerpstudie. Nu vindt deze ontwerprichting ook zijn weg naar de SUV-klasse. De VisionS (S voor SUV) toont hoe ŠKODA’s toekomstige SUV, die groter wordt dan de huidige Yeti, eruit zou kunnen zien. 

Met een lengte van 4,70 meter en een breedte van 1,91 meter is het 1,68 meter hoge studiemodel meteen nadrukkelijk aanwezig. De binnenruimte waar ŠKODA bekend om staat, krijgt met deze auto ook een nieuwe dimensie: de VisionS heeft drie zitrijen en biedt royaal de ruimte aan zes passagiers.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):