maandag, 7. maart 2016 - 17:59 Update: 07-03-2016 18:11

De Q2 het stoere broertje van de Audi A1

De Q2 het stoere broertje van de Audi A1
Foto: Audi
De Q2 het stoere broertje van de Audi A1
Foto: Audi
De Q2 het stoere broertje van de Audi A1
Foto: Audi
De Q2 het stoere broertje van de Audi A1
Foto: Audi
Amsterdam

Met een grote grille, forse luchthappers en strakke lijnen lijkt de Audi Q2 groter dan hij in werkelijkheid is. De afmetingen zijn op papier compact met een lengte van 4,19 meter en een breedte van 1,79 meter. Zelfs de daklijn (1,51 meter) is best laag voor een SUV.

Bijzonder designdetail van de Audi Q2 is de lage, aflopende daklijn die overgaat in de C-stijl, die kan worden afwerkt in een contrasterende kleur. Andere opvallers zijn de hoge schouderlijn, de forse wielkasten, de grote achterspoiler en de diffuser achter. Het basismodel weegt 1.205 kg. Ook de voor een compacte SUV lage Cw-waarde van 0,30 draagt bij aan optimale efficiency.

1.0 driecilinder

De Audi Q2 wordt leverbaar met handige voorzieningen als een elektrisch bediende achterklep en een in drie delen neerklapbare rugleuning van de achterbank. Het motorengamma voor de Audi Q2 start met een 1.0-liter driecilinder TFSI-benzinemotor met 85 kW (110 pk). 

Daarnaast zijn er nog twee benzinemotoren en drie diesels. Alle modellen hebben standaard een handgeschakelde zesbak. De zeventraps S tronic-transmissie met dubbele koppeling is optioneel. quattro permanente vierwielaandrijving is beschikbaar vanaf de Audi Q2 1.4 TFSI.

Touchpad-bediening standaard

Audi biedt de Q2 aan met zaken die ook bij grotere modellen zijn te vinden, zoals het infotainmentsysteem MMI, met navigatie en een touchpad-bediening. Een Wifi-hotspot maakt het mogelijk dat inzittenden hun mobiele apparaten met het internet verbinden. 

Met de Audi smartphone interface zijn smartphones met iOS- en Android-besturing met de Q2 te verbinden. De gratis Audi MMI-app maakt online mediastreaming mogelijk.

De Audi Q2 wordt leverbaar in het najaar in twee uitvoeringen: design en sport. De prijzen worden later bekendgemaakt.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):
audi, Q2, suv