woensdag, 9. maart 2016 - 16:06 Update: 09-03-2016 16:15

Nieuwe BMW in toekomst volledig 'online'

bmw
Foto: BMW
bmw
Den Haag

Ter gelegenheid van zijn honderdjarige bestaan kijkt BMW Group verder voorruit en presenteert een serie Vision-voertuigen, die speciaal zijn ontworpen met het oog op toekomstige mobiliteit. De komende jaren neemt de diversiteit op het gebied van mobiliteit verder toe. In een nabije toekomst rijden de meeste auto’s vermoedelijk volledig autonoom, het zijn robots op wielen.

Tijdens de ontwikkeling van BMW VISION NEXT 100 was het hoofddoel een voertuig te maken met een sterk karakter, toegespitst op wat de bestuurder wenst. De emotionele band van bestuurders met hun BMW is iets wat we willen behouden. Het designteam van de BMW VISION NEXT 100 heeft rekening gehouden met alle trends en technische ontwikkelingen die de komende decennia relevant zijn. Het team heeft ook gekeken naar innovaties en ontwerpen uit het verleden. Het belangrijkste aspect tijdens de ontwikkeling is typisch BMW: geen compromissen voor wat betreft technologie en waarde voor de klant.

Vier eigenschappen die de BMW VISION NEXT 100 kenmerken

De afgelopen jaren is één trend in de auto-industrie zo belangrijk geworden dat het niet langer een kwestie is van ‘als’ maar van ‘wanneer’: autonoom rijden. BMW Group vindt dat BMW-rijders de keuze moeten hebben om de auto het werk te laten doen wanneer hij of zij dat wenst. De BMW VISION NEXT 100 blijft een échte BMW en biedt dus intens rijplezier.

Kunstmatige intelligentie en intuïtieve technologie vloeien samen

Auto’s zijn in de toekomst volledig ‘online’. Bovendien wordt digitale technologie zo normaal dat het in ieder aspect van ons leven doordringt. Steeds verdergaande digitalisering zorgt ervoor dat de fysieke en digitale werelden meer dan ooit samenvallen. Kunstmatige intelligentie leert van ons, zodat het op onze wensen kan anticiperen en op de achtergrond de taken kan vervullen die we eraan toekennen. De manier waarop mens en technologie met elkaar communiceren, verandert: (aanraak)schermen worden vervangen door intuïtievere vormen van communicatie. Beter gezegd: technologie wordt menselijker.

Nieuwe materialen bieden adembenemende mogelijkheden

Hoe worden auto’s in de toekomst gebouwd? Op een gegeven moment zijn de persen waarmee we honderdduizenden stalen onderdelen fabriceren, overbodig. Het gebruik van koolstofvezel geeft al een indicatie van de veranderingen in de wereld van automaterialen en autoproductie. Technieken als ‘rapid manufacturing’ en 4D-printing produceren geen componenten, maar intelligente materialen. Daarbij kunnen deze technieken conventioneel gereedschap vervangen en onvoorstelbare nieuwe mogelijkheden bieden op het gebied van design en techniek.

Mobiliteit blijft een emotionele ervaring

Auto’s van BMW zijn niet alleen bedoeld om iemand te vervoeren. Een BMW draait om uitkijken naar de volgende bocht, het genot van motorvermogen en snelheid: het is een gevoelskwestie. De adrenalinekick aan het begin van een reis – dat verandert niet in de toekomst, omdat de emotionele ervaring van mobiliteit diep in het collectieve geheugen van BMW Group is gegrift. De BMW VISION NEXT 100 brengt deze emotionele ervaringen naar een ongekende hoogte door de bestuurder nadrukkelijk op de voorgrond te plaatsen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):