woensdag, 30. maart 2016 - 16:56 Update: 22-08-2019 11:02

Vijf keer besparen op uw vaste lasten

Vijf keer besparen op uw vaste lasten
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Kosten waar u vrijwel niet omheen kunt zijn de vaste lasten. Het is daarom belangrijk de vaste lasten zo laag mogelijk te houden. Deze volgende 5 tips zullen u hierbij helpen.

1. Kies alleen nog voor noodzakelijke abonnementen

Een abonnement op de sportschool, een abonnement voor uw telefoon, televisie en internet: voor u het weet gaat uw hele maandsalaris op aan abonnementen. Veel van deze abonnementen zijn noodzakelijk voor een prettig leven. Toch kunt u de kosten laag houden. Dit doet u door ieder jaar opnieuw een vergelijking te maken. Bestaan er inmiddels al andere goedkopere alternatieven?

2. Bespaar op uw uitgaven voor kleding

Heeft u uw geld even hard nodig? Dan kunt u er bewust voor kiezen om even geen nieuwe kleding aan te schaffen. Is een kledingstuk kapot gegaan of is iets aan vervanging toe? Er bestaan  mogelijkheden om kleding te kopen voor weinig geld. Zoek op internet naar outlets en uitverkopen. Ook is het bij verschillende winkels mogelijk om te shoppen met kortingscodes. Daarnaast is er op internet veel tweedehands kleding te vinden. Kijk maar eens op marktplaats, hier vindt u kleding voor een mooi prijsje.

3. Schaf een kleinere, zuinigere auto aan

Een eerste stap om te besparen op uw rijgedrag is door u af te vragen of u een auto heeft die bij u en uw gebruik past. Kan de auto kleiner? Hoeveel zou u voor uw auto krijgen als u de deze nu in zou ruilen? Wellicht is een kleinere, zuinigere auto een optie? Bekijk de top 10 zuinige auto’s samengesteld door de ANWB. Met een zuinige en kleinere auto worden uw maandlasten een stuk lager: u bent minder geld kwijt aan brandstof, u bent goedkoper verzekerd en u betaalt minder belasting. Let op: zorg er altijd voor dat u de goedkoopste autoverzekering kiest met de beste voorwaarden, en sluit je autoverzekering af via Autoverzekering.nl.

4. Houd uw energieverbruik goed in de gaten

Sta stil bij uw energieverbruik. Laat lichten niet onnodig branden, zet apparaten in plaats van op stand-by helemaal uit. Als het mogelijk is, stel dan uw thermostaat in naar een vast doordeweeks en weekend-programma of let op dat u de thermostaat lager zet wanneer u het huis verlaat. Heeft u wat geld te besteden? Laat uw huis dan beter isoleren. hierdoor kan de warmte minder ontsnappen. Energie besparen zonder moeite? Dat doet u door energie vergelijken. Via een energievergelijkingswebsite zoals EasySwitch.nl ziet u binnen een paar minuten waar u goedkoper uit bent voor uw energie.

5. Vergelijk uw verzekeringen

Mensen verzekeren zich om onzekerheid te vervangen voor zekerheid. Echter blijken met name Nederlanders zich vaak overdreven te verzekeren. Dit houdt in dat ze verzekerd zijn voor dingen die waarschijnlijk nooit zullen gebeuren of een enorm hoge premie betalen voor een uiteindelijke uitkering bij een risico die helemaal niet hoog is. Loop al je verzekeringen na, en vergelijk online of je over kunt stappen naar een goedkopere verzekering.

Categorie:
Provincie: